Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΤΕΝΙΑ ΜΑΚΡΗ "ΑΠΙΣΤΙΑ - ΚΡΙΣΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ;"

Εκδήλωση με θέμα «Πώς η οικονομική κρίση επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις» με ταυτόχρονη παρουσίαση του νέου βιβλίου της γνωστής οικογενειακής συμβούλου Τένιας Μακρή  «Απιστία – κρίση, κίνδυνος ή ευκαιρία» από τις εκδόσεις «Μέλινο», διοργανώνει ο Επιμορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», το προσεχές Σάββατο 4 Ιουνίου 2016. Η εκδήλωση και η παρουσίαση βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας στο διοικητήριο.


Το θέμα για το πώς επηρεάζει η οικονομική κρίση τις ανθρώπινες σχέσεις, θα αναλύσουν η ψυχολόγος Ελένη Παναγούλια και ο επικοινωνιολόγος- οικονομολόγος Βασίλης Γκρίλιας. Στη συνέχεια η ίδια η Τένια Μακρή θα παρουσιάσει το βιβλίο της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα της υποβάλλει το κοινό.
Η Τένια Μακρή με το νέο της βιβλίο δίνει απαντήσεις ή αφορμή για εσωτερικές αναζητήσεις και θεωρήσεις σε βασικά και βασανιστικά ερωτήματα όπως Τι είναι εκείνο που προκαλεί την απιστία; Πως την ορίζουμε; Πόσα είδη απιστίας υπάρχουν; Πως τη διαχειριζόμαστε; Τι ρόλο παίζει ο οικογενειακός κύκλος σ’ όλα αυτά; Πως επικοινωνούμε στα παιδιά και στους φίλους μας αυτό το λεπτό και ευαίσθητο θέμα; Οι σχέσεις, οι κρίσεις και οι απιστίες αποτελώντας θέματα συζήτησης και αναζήτησης ταλανίζουν άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών.
Ο σαφής και άμεσος λόγος της Τένιας Μακρή δίνει ώθηση για αναθεώρηση απόψεων και την απαιτούμενη ορμή για να δει κανείς τα πράγματα διαφορετικά και απρόσμενα ανατρεπτικά με βάση τη γνώση και κυρίως την επίγνωση που απαιτείται για να είναι οι ανθρώπινες σχέσεις σωτήριες και όχι βασανιστικές.
Η Τένια Μακρή είναι οικογενειακή σύµβουλος και ειδική σε θέµατα σχέσεων, µε σπουδές στην Ελλάδα και την Αµερική. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ΟΑΕ∆ ως Σύµβουλος Επαγγελµατικού Προσανατολισµού και Αποκατάστασης Ατόµων µε Αναπηρίες. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ οργανώνει σεµινάρια, οµιλίες αλλά και συνεδρίες στην Κύπρο, στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ άρθρα και συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί στις περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου