Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Εκδρομή στην Νότια Ιταλία και τα ελληνόφωνα χωριά της


Εκδρομή στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πύργος Όλοι μαζί», από τις 13 έως τις 19 Ιουλίου,  με την συμμετοχή 50 και πλέον μελών του και φίλων του Συλλόγου.
Μια εκπληκτική  εμπειρία με ένα πολύ πλούσιο εκδρομικό πρόγραμμα και πρόγραμμα ξεναγήσεων σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολύ όμορφες πόλεις και τοποθεσίες, μια εκδρομή που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.
Την οργάνωση της εκδρομής είχε αναλάβει το pyrgos travel από τον Πύργο και η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λόπη Νικολοπούλου με δηλώσεις της ευχαρίστησε το τουριστικό γραφείο για την άψογη διοργάνωση.
Η εκδρομή ξεκίνησε από την επιβίβασή τους την πρώτη μέρα στο πολυτελές πλοίο από την Πάτρα με προορισμό το Μπάρι την επόμενη μέρα και την αναχώρησή τους για την Νεκρόπολη της Πομπηίας
όπου είδαν το θέατρο, το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη το Ναό του Απόλλωνα και πολλά άλλα μνημεία και ιστορικούς χώρους και κατέληξαν στην Νάπολι. Τις επόμενες ημέρες, η περιήγησή τους συνεχίστηκε με την αναχώρηση από την Νάπολι με καραβάκι στο Σαλέρνο, μετά Αμάλφι, Ποζιτάνο, με αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους όπου επισκέφθηκαν ακόμα τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα.
Την 4η μέρα πήγαν στην Ποσειδωνία, την Ματέρα και το Λέτσε όπου διανυκτέρευσαν και την 5η μέρα που ήταν ίσως και η πιο ενδιαφέρουσα, έκαναν περιήγηση στα Ελληνόδωνα χωριά της νότιας Ιταλίας, σε μνημεία με έντονο το στοιχείο του ελληνικού Πολιτισμού.
Παράλληλα επισκέφθηκαν εκεί την Στερνατία και την Καλημέρα, τα δύο πιο αντιπροσωπευτικά Ελληνόφωνα χωριά, περπάτησαν στα γραφικά καλντερίμια τους και έζησαν από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων.
Την τελευταία μέρα, η ομάδα επισκέφθηκε το Αλμπερομπέλο, την καταπράσινη κοιλάδα του με τα κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, των οποίων η ιστορία και οι ρίζες χάνονται στα βάθη
των αιώνων. Μια μοναδική εκδρομή, όπου όλοι μαζί έγιναν μια παρέα. 
Στις 19 Ιουλίου, επέστρεψαν με πολλές εμπειρίες στην αποσκευές τους, μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις ενός ταξιδιού που μύριζε...χαμένες πατρίδες!












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου