Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Ο "ΠΥΡΓΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ "ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ"

Στη συναυλία που οργάνωσε ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ με την Σαβίνα Γιαννάτου και την Ευγενία Καρλαύτη στις 27 Οκτωβρίου 2014 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών παραβρέθηκε ο Σύλλογός μας "ΠΥΡΓΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".
Η συναυλία, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών, έγινε με σκοπό την υποστήριξη του Θεραπευτικού Προγράμματος απεξάρτησης εφήβων και νέων ενηλίκων ΟΞΥΓΟΝΟ του ΚΕΘΕΑ (Φωκαίας 26, πλατεία Ελευθερίας, Πάτρα, τηλ. 2610 343400), στο οποίο  διατέθηκαν όλα τα έσοδα της.

H Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη συνδυάζουν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου με διαχρονικά jazz standards καθώς και με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι. Το εύρος του ρεπερτορίου και η συναρπαστική ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου αναπτύσσονται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών μουσικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη. Jazz συγχορδίες αναμειγνύονται στα τραγούδια της Καραϊβικής και της Κάτω Ιταλίας και τραγούδια διεθνών δημιουργών διαδέχονται γνωστά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, τα οποία αντιμετωπίζονται ατμοσφαιρικά και προσωπικά.
Ταυτόχρονα η ερμηνεία της Ευγενίας Καρλαύτη, εφάμιλλη σπουδαίων γνωστών jazz ερμηνευτριών, συναρπάζει με την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητά της, μεταφέροντάς μας στην Αμερική του ΄50 με έναν σύγχρονο τρόπο. Ένα διαφορετικό ρεσιτάλ για δύο φωνές και πιάνο, μία μουσική συνομιλία ανοιχτή στην ευφορία του αυτοσχεδιασμού, αναδεικνύοντας την ουσία των τραγουδιών και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου