![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmwypXHndcD8GSqGwWbfI9damaWw100qen-CqUrnPGWOnOCI7V_8hoUFRU_hbPbMrCTPBgS7dAV86YD1CYtZu7xMbr2H6v7KYC9xvvdHei18az6nEHj5iRUKb6IplnTk48XsISF_KUxq4/s200/12096513_711803045631253_1041724303317918339_n.jpg)
Ο τρύγος ξεκινά
από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου ανάλογα με την περιοχή και εκτός από αγροτική εργασία είναι και μεγάλη γιορτή στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Άλλοι κόβουν τα σταφύλια, τα οποία μεταφέρονται στους ληνούς, για το πάτημα των σταφυλιών.
Ο μούστος αποθηκεύεται αρχικά σε ξύλινα βαρέλια ώσπου να πάρει το επιθυμητό χρώμα , και μετά μεταφέρεται στα βαρέλια, όπου ζυμώνεται και γίνεται κρασί. Ένα μεγάλο κομμάτι της παράδοσης είναι η παραγωγή του τσίπουρου καθώς και τα παραδοσιακά προϊόντα του μούστου, τη μουσταλευριά και τα μουστοκούλουρα, και το πετιμέζι.
Ο Σύλλογός μας '' ΠΥΡΓΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ'' μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης παραβρέθηκε στην Γιορτή Κρασιού στην Ώλενα το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2015.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου