Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο Τάσος και η Γκόλφω σκόρπισαν άφθονο γέλιο και χαρά

Μια βραδιά κεφιού και ψυχαγωγίας χάρισαν σε… 400 και πλέον άτομα, τα μέλη του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 12 Ιουλίου 2015, με θέατρο, παραδοσιακούς χορούς και τρικούβερτο γλέντι!  Στον αύλειο χώρο του Κούβελου στήθηκε από νωρίς το απόγευμα όλο το σκηνικό για την υποδοχή του κόσμου, με τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου να έχουν φροντίσει για την παραμικρή λεπτομέρεια της όμορφης βραδιάς που θα ακολουθούσε.

Το πρόσταγμα έδωσε η Θεατρική Ομάδα του ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που παρουσίασε υπαίθρια την βλαχοκωμωδία «Όταν ο Τάσος συνάντησε την Γκόλφω», μια σάτιρα εμπνευσμένη από το βουκολικό ειδύλλιο  «Τάσος και Γόλφω» στην κωμική της ωστόσο εκδοχή, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Νίκης Γιάντα, μέλους του Συλλόγου που χάρισε απίστευτες στιγμές γέλιου στο κοινό. Μάλιστα η παράσταση είχε τέτοια ζωντάνια που επιστρατεύτηκαν για την επιτυχία της  μια αληθινή κατσίκα επί σκηνής και ένα άλογο για να εμφανιστεί ο καβαλάρης Τάσος!
Η αυθεντικότητα της ερμηνείας των ρόλων από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου, τα κοστούμια και τα σκηνικά, έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Πέρα όμως από την θεατρική παράσταση, το χορευτικό του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Ωλένη» από τον δήμο Ώλενας, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από την πατρίδα μας και στην ουσία, έγινε και αυτό μέρος της παράστασης.
Η πρόεδρος του Συλλόγου ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κ. Λόπη Νικολοπούλου, ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και που πάντα στηρίζει τις επιτυχημένες δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου, γιατί όπως τόνισε είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η αποδοχή από τον κόσμο, γιατί τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται, να ψυχαγωγούν και να σκορπίζουν χαρά και αισιοδοξία. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την στήριξη εκ μέρους των συμπολιτών μας αλλά και επιχειρηματιών της περιοχής, δράσεων ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφού στις μέρες μας η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη όπως και ο ανθρωπισμός.
Η βραδιά ωστόσο είχε και συνέχεια, αφού γύρω στις 10 το βράδυ, άναψε το γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και μουσική από την ορχήστρα του Φώτη Τζανέτου στο κλαρίνο, τον Αναστάσιο Ζάρο και την Κατερίνα Αναστασιάδου στο τραγούδι και τον Διονύση Χασαλεύρη στα πλήκτρα. Δεν έλειψαν βεβαίως ψητά και κρασιά, αφού… νηστικό αρκούδι που λέει κι η παροιμία δεν χορεύει!!!Ο κόσμος διασκέδασε, ευχαριστήθηκε, χόρεψε και πέρασε λίγες ώρες ξένοιαστα. Να σημειώσουμε βεβαίως ότι η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και η βραδιά πραγματοποιήθηκε χάρις στην εθελοντική προσφορά και την προσωπική εργασία των μελών του ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που κάθε φορά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των εκδηλώσεών του Συλλόγου.



 




 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου