Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

Περίπατο αγάπης πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2014 ο σύλλογος μας <<ΠΥΡΓΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ>> στο Κατάκολο μαζί με γέροντες του γηροκομείου Πύργου <<Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ>>.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά επίσκεψη στο <<ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κώστα Κοτσανά>> όπου ξεναγηθήκαμε σε μια εξαιρετική επιλογή 350 εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για την εγκυρότερη (καθότι στηρίζεται αποκλειστικά στην ενδελεχή μελέτη της αρχαιοελληνικής, λατινικής και αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελαχίστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων) και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως.
Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα αγάπης στο εστιατόριο <<ARTE>> το οποίο ήταν προσφορά του καταστήματος προς τα μέλη και τους φιλοξενούμενους του Συλλόγου μας.
Πριν την αναχώρησή μας από τον περίπατο αγάπης πήγαμε και δωρεάν βόλτα με την άμαξα του κ. Παναγιώτη Μπλάθρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου