Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κούλουμα στον Κούβελο 2017

«Πύργος – Όλοι Μαζί»: Κούλουμα στον Κούβελο 


Με τον καιρό να είναι ο καλύτερος σύμμαχος ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πύργος – Όλοι Μαζί» γιόρτασε τα Κούλουμα στο Αθλητικό – Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελου στον Πύργο. Δεκάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, βρέθηκαν στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο
(σ.σ. είχαν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα) όπου είχαν την ευκαιρία να τηρήσουν το έθιμο τρώγοντας τα απαραίτητα Σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και να διασκεδάσουν χορεύοντας παραδοσιακά και όχι μόνο ως αργά το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας…
Στο χώρο υπήρχε και μουσική κάλυψη (από τους Χάρη Ζαχαρόπουλο και Σάκη Αρβανίτη) ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού-Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Οι Μωραίτες» χόρεψαν παραδοσιακά…
«Ξεχάσαμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και μαζί με τα μέλη μας κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερο για να γιορτάσουμε με τους συμπολίτες μας το έθιμο. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, πολλοί έφεραν τα δικά τους Σαρακοστιανά αλλά κι εμείς είχαμε στήσει τον μπουφέ μας και προσφέραμε σε όλους κέρασμα  και ζεστή φασολάδα. Παράλληλα το ντουέτο των dj μας επέλεξε χορούς και τραγούδια και το κέφι που δημιουργήθηκε πιστεύω ότι μας αποζημίωσε όλους, και εμάς σαν διοργανωτές αλλά και το κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του! Σαν σύλλογος ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν και δίνουμε την υπόσχεση ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δραστηριότητες με το ίδιο κέφι»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ η πρόεδρος του συλλόγου Λόπη Νικολοπούλου.
Δείτε Φωτογραφίες
Μαζί με μικρούς χορευτές-μέλη του Λαογραφικού-Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Οι Μωραίτες» διακρίνεται στη φωτο ο δάσκαλος χορού Θέμης Μπατουδάκης.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σαρένα» Καλλίδονας Τριανταφυλλιά Νιάρχου (σ.σ. διακρίνεται καθισμένη στη φωτο) την οποία και υποδέχθηκε η πρόεδρος του «Πύργος – Όλοι μαζί» Λόπη Νικολοπούλου.
Χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού-Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Οι Μωραίτες» χόρεψαν παραδοσιακά δίνοντας ξεχωριστό «χρώμα» στην εκδήλωση.
Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε η εκδήλωση να διεξαχθεί απρόσκοπτα με τον κόσμο να ευχαριστιέται την παρουσία του τιμώντας δεόντως και τα Σαρακοστιανά εδέσματα.
Οι γυναίκες-μέλη του «Πύργος – Όλοι μαζί» αποδείχτηκαν οι καλύτεροι οικοδεσπότες «τρατάροντας» Σαρακοστιανά σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα Κούλουμα.
Οι γυναίκες-μέλη του «Πύργος – Όλοι μαζί» αποδείχτηκαν οι καλύτεροι οικοδεσπότες «τρατάροντας» Σαρακοστιανά σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα Κούλουμα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Γουβιά για το άρθρο του. http://www.patrisnews.com/pyrgos-oli-mazi-koulouma-ston-kouvelo-photos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου