Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΦΩΚΙΔΟΣ - ΤΡΙΖΟΝΙΑ

Εκδρομή στο Τρίκορφο και στα Τριζόνια Φωκίδος πραγματοποίησε ο σύλλογος μας "ΠΥΡΓΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" την Κυριακή 31 Μαΐου 2015.
Το πρωί επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος.
Η Ιερά Μονή βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Ναυπάκτου, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου. Είναι ανδρώα κοινοβιακή μονή, που ιδρύθηκε το 1991, από τον Αρχιμανδρίτη και Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος είναι έως και σήμερα ο ηγούμενος της Μονής και αποτελεί ένα σημαντικό νεότερο προσκύνημα.

Είναι το μοναδικό μοναστήρι παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στον θαυματουργό μεγάλο Ρώσο Αγιο Σεραφείμ του Σαρώφ. Εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο, με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες, το οποίο η παράδοση του έθνους μας λέει ότι το καμπαναριό αυτό το είχε η εκκλησία της Αγιας-Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, ένα σύμβολο της δόξας του Βυζαντίου. Οι προσκυνητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία ν' ακούσουν τις εντυπωσιακές κωδωνοκρουσίες.

Στη συνέχεια πήγαμε στα Τριζόνια που είναι το μεγαλύτερο νησί του Κορινθιακού κόλπου με έκταση 2,5 Km2 και το μόνο κατοικημένο. Ανήκουν στον νομό Φωκίδας και έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό του χρώμα και το φυσικό του κάλλος ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων(αυτοκίνητα-μηχανάκια).Το νησί είναι προσβάσιμο με τακτική επικοινωνία μέσω πλοιαρίου από τον οικισμό Χάνια, ο οποίος απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο.

Στην επιστροφή κάναμε μια στάση στο καζίνο Πόρτο Ρίο όπου απολαύσαμε το απογευματινό μας καφέ.
Η επόμενη εκδρομή μας είναι την Κυριακή 28 Ιουνίου στην Κλειτορία Αχαΐας.

















 











 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου