Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Την γιορτή της μητέρας, την μάνα που είναι το θεμέλιο της κοινωνίας και της οικογένειας, ο άξονας της ίδιας της ζωής, τίμησε με  μια πολύ σεμνή και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Απόλλων το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαΐου 2015, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Πύργος Όλοι Μαζί».
Μάλιστα στο όνομα της μητέρας, τιμήθηκαν δύο βιοπαλαίστριες πολύτεκνες μανάδες του Πύργου, ενώ σε όλες τις μητέρες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση προσφέρθηκαν λουλούδια.
Την εκδήλωση άνοιξε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κορίνα Ζαβέα που αναφέρθηκε στον ρόλο της μητέρας, τονίζοντας ότι η μάνα είναι η καρδιά του σπιτιού, η πηγή της δημιουργίας, της αγάπης και της στοργής, είναι η παρηγοριά, η απίστευτη πηγή τρυφερότητας, η προσωποποίηση της αγάπης που θυσιάζει την δική της ζωή για την ζωή των παιδιών της. Όλα σ’ αυτήν είναι μεγάλα, υψηλά ιερά. Σ’ όλες τις εποχές, σ’ όλα τα μέρη, η μητέρα προβάλλεται σε προσκύνημα.
Στο ιστορικό της καθιέρωσης της Γιορτής της μητέρας αναφέρθηκε ο κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος. Η Γιορτή της μητέρας προέκυψε  από μία ιδέα της Αμερικανίδας Άννας Τσάρβις
στο Κογκρέσο στα 1914 στη χώρα μας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, σε συνδυασμό με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου και τελικά καθιερώθηκε να γιορτάζεται παγκοσμίως στις 10 Μαΐου, αφού αυτή η ημερομηνία έχει επικρατήσει διεθνώς και είναι ημέρα φόρου τιμής σ’ ότι πιο όμορφο, αγνό και ανώτερο έχει η Θεία Δημιουργία πλάσει. Στη μάνα! Βεβαίως το φωτεινότερο παράδειγμα είναι η Παναγιά, η μάνα του Θεανθρώπου  και η εικόνα που κρατάει στην αγκαλιά της το μικρό Χριστό προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
Στην συνέχεια, μαθητές και μαθήτριες από το δημοτικό σχολείο Αλφειούσας, απήγγειλαν ποιήματα και έπαιξαν μικρά σκετς για την μητέρα και ακολούθησε από την πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Πύργος Όλοι Μαζί, η βράβευση δύο μητέρων στο όνομα της μάνας. Την Γιάννας Χιόνη, μητέρας πέντε κοριτσιών και της Ευανθίας Καραντώνη, μητέρας τεσσάρων παιδιών. Μάλιστα η ιστορία της κ. Καραντώνη είναι εξαιρετικά συγκινητική, αφού παντρεύτηκε κοριτσάκι σχεδόν 
έναν
χήρο με τρία παιδιά, τα οποία αγάπησε και μεγάλωσε σαν δικά της και αργότερα γέννησε ένα ακόμα δικό της παιδί. Η τύχη δυστυχώς δεν ήταν με το μέρος της και μετά από 9 χρόνια γάμου, ο άνδρας της πέθανε και μεγάλωσε μόνη, με δυσκολίες και στερήσεις 4 παιδιά, εκ των οποίων μόνο το ένα ήταν δικό της, βιολογικό παιδί. Σήμερα όμως καμαρώνει για τα τέσσερα παιδιά της και την καμαρώνουν κι εκείνα, γιατί μάνα δεν είναι μόνο εκείνη που γεννάει, αλλά κυρίως εκείνη που μεγαλώνει ένα παιδί. 
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τραγούδια από μέλη της ορχήστρας «Χρώματα της Ήλιδας», τον Γιώργο Γκιντζίρη στο πιάνο και την Χαρά Σκουλαρίκου στο τραγούδι, ενώ όλες οι μητέρες της εκδήλωσης, κρατούσαν από ένα όμορφο γλαστράκι με λουλούδια που τους δώρισε ο Σύλλογος. 


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου