Κυριακή 17 Μαΐου 2015

"ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαϊου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα: ''Άγγελοι της Ερήμου'' από την Ιερά Λαύρα του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε υποδοχή της Ιεράς Εικόνας την Παναγίας Τριχερούσης, ποιητική παρουσίαση αποσπασμάτων του βίου των Αγίων της Λαύρας από την επίτιμο Πρεσβυτέρα κα. Καλυψώ Δημητριάδη συνοδεία Ύμνων και διαφανειών.

Να αναφερθεί ότι την Εκδήλωση πλαισίωσε ψάλλοντας με βυζαντινό ύφος η Χορωδία του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη ''ΤΡΟΠΟΣ''.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος "ΠΥΡΓΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
καθώς και πλήθος κόσμου όπου κατέκλυσε την μεγάλη αυτή Αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.

Κατά την διάρκεια παρουσιάστηκε ο Νέος Σύγχρονος Συναξαριστής της Ιεράς Λαύρας του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου με 888 σελίδες και ένθετο δίσκο με τροπάρια ηχογραφημένα απο την Χορωδία ''Τρόπος'' υπό την επιμέλεια αυτών του Υμνογράφου Ιερομονάχου Ευφροσύνου Σαββαϊτου.

Τέλος να σημειωθεί πως τιμητικά διακρίθηκαν η πρεσβυτέρα και συγγραφέας του Σαββαϊτικού Συναξαρίου Άγγελοι της Ερήμου κα. Καλυψώ Δημητριάδη καθώς και ο σύζυγος π. Νεκτάριος Δημητριάδης από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων με επιστήθιο Σταυρό και το Μετάλλιο της Ιεράς Λαύρας.

Μετά πέρας της εορταστικής αυτής εκδήλωσης παρατέθηκε κέρασμα στους παρευρισκομένους.

Το πρωί ο Σύλλογος μας προσκύνησε  την Θαυματουργή Αγία Εικόνα της Παναγίας Ιεροσυλιμίτισσας η οποία έχει αγιογραφηθεί τον 19ο αιώνα. Φέρει χρονολογία το 1870























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου