Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Θέατρο και χορός από το… φιόρο του λεβάντε!

Εξαιρετική βραδιά στον Κούβελο διοργάνωσε μαζί με Πολιτιστικούς Συλλόγου της Ζακύνθου ο Σύλλογος ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Μια πολύ ωραία βραδιά, πέρασαν όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κατάμεστο θεατράκι του Κούβελου, στην θεατρική και χορευτική παράσταση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” με… επτανησιακό άρωμα, με ηχοχρώματα, παραδοσιακούς χορούς και θέατρο από την γειτονική μας Ζάκυνθο.
Μια εξαιρετική βραδιά, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και που αποδεικνύει πως όταν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι συνεργάζονται μεταξύ τους σε επίπεδο πολιτιστικών ανταλλαγών και κουλτούρας, κερδισμένοι είναι και οι ίδιοι, αλλά κυρίως το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
Την ψυχαγωγία του κοινού, ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάνου Ζακύνθου '' Το Τσιλιβί ''
και η Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου του Συλλόγου, που παρουσίασαν την θεατρική παράσταση “ Η Μπάμπαινα το Πάσχα ” που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Την θεατρική ομάδα αποτελούσαν οι Μαυρίας Σπύρος, Αβούρης Διονύσιος, Τσιόλης Κώστας ,Τσιόλης Παύλος, Τσιόλης Σπύρος, Κατσαρός Ανδρέας, Ασίμης Αντώνης Στραβοπόδης Γιώργος και Τετράδης Γιάννης.
Στην συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα Σαρακινάδου χόρεψε με παραδοσιακές στολές, χορούς από όλη την Ελλάδα και βεβαίως από τα Επτάνησα, μεταφέροντας στο κοινό ακούσματα από την παράδοσή μας. Οι δύο αυτοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ζακύνθου έχουν πλούσια Πολιτιστική δραστηριότητα στο νησί και είναι πρωτεργάτες στην διοργάνωση π
ολλών εκδηλώσεων που προάγουν την τοπική κουλτούρα και τον Πολιτισμό της Ζακύνθου και το βράδυ του Σαββάτου έδωσαν ένα εξαίρετο δείγμα στον Πύργο από όσα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν.
Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος κ. Λόπη Νικολοπούλου και η αντιπρόεδρος του ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ που αναφέρθηκαν στις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου, τις οποίες και πρόκειται να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, αφού πέρα από το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν, στηρίζουν ότι έχει σχέση με την παράδοση – όπως την εκδήλωση που διοργάνωσαν του Αγίου Χαραλάμπους με την παρασκευή χειροποίητου χαλβά για να τρατάρουν τον κόσμο- και βεβαίως με τον Πολιτισμό. Ο κόσμος που παρευρέθηκε και που ήταν πολύς, πέρασε ένα όμορφο δίωρο, ψυχαγωγήθηκε και φυσικά ένοιωσε τον Ζακυνθινό… αέρα που μετέφεραν στον Πύργο οι Ζακυνθινοί από το φιόρο του λεβάντε!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου