Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση για τη λίμνη Μουριάς στον Άγιο Ιωάννη

Την επιθυμία τους -που αποτελεί αίτημα εκατοντάδων πολιτών πλέον- να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό ο επαναπλημμυρισμός της λίμνης Μουριάς δήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2014 πολίτες, σύλλογοι και φορείς που συμμετείχαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Ιωάννη Πύργου.
Με σύνθημα «Μουριά λίμνη ξανά» η εκδήλωση –που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος- αποτέλεσε ακόμα ένα βήμα στην κοινή, οργανωμένη, προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την επαναδημιουργία της λίμνης, στον ξεχασμένο υδροβιότοπο!
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης –που είχε και την υποστήριξη από 17 ακόμα συλλόγους- ήταν η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Φίλων Λίμνης Μουριάς, ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργίων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γρανιτσεΐκων «Οι Φίλοι του Σχολείου», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δεξαμενή» και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου.
Πριν ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί, προβλήθηκε βίντεο που «μιλούσε» για τον επαναπλημυρισμό της λίμνης το οποίο επιμελήθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη.
Στο ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης «πρωταγωνίστησαν» η ορχήστρα χάλκινων και κρουστών (σ.σ. με μαέστρο τον Γιώργο Αντωνόπουλο) και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεξαμενής καθώς και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας «Πύργος – Όλοι μαζί».
Επίσης στο χώρο της πλατείας είχαν στηθεί πάγκοι από διάφορες ομάδες και συλλόγους (Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου, Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου, Ομάδα Χειροτεχνών Πύργου κ.ά.)





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου