Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Πύργου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκδήλωση του Συλλόγου Πύργος Όλοι Μαζί με θέμα: " Το Ελληνικό Ιδεώδες & πνεύμα μέσα από την παιδεία μας" καθώς & "η επιβράβευση της Ελληνικής ανθρωπιάς".
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Πυργιώτης Μάριος Κάρδαρης ο οποίος πάτησε το πόδι  του στην κορυφή των παγωμένων Άλπεων υψώνοντας την Ελληνική σημαία.
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κορίνα Ζαβέα μίλησε για τα κίνητρα του Μάριου Κάρδαρη που δεν ήταν άλλα από την προσφορά στον συνάνθρωπο και κυρίως στα παιδιά, ενώ αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της πράξης του που χρειάστηκε πνευματική δύναμη, θάρρος και τόλμη. Ο Μάριος Κάρδαρης που βραβεύτηκε από την πρόεδρο του «Πύργος Όλοι μαζί» Λόπη Νικολοπούλου και χειροκροτήθηκε από τα μέλη του Συλλόγου αλλά και απλούς πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα για να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο την πράξη αλλά και το πρόσωπο του.

Ο Μάριος Κάρδαρης μετά την αναρρίχηση του στις Άλπεις, αναρριχήθηκε στην  ψηλότερη κορυφή του Δυτικού ημισφαιρίου, το Ακονκάγκουα της Αργεντινής σε υψόμετρο 6.962  μ. κάτω από αντίξοες συνθήκες στους -29 βαθμούς Κελσίου, ηγούμενος αποστολής απαρτιζόμενης από 2 Αμερικανούς και έναν Ινδό,  στις 11 Φεβρουαρίου του 2014. Ο Μάριος κατόρθωσε να πατήσει πρώτος τη χιονισμένη βουνοκορυφή και να στήσει τη γαλανόλευκη να κυματίζει εκεί περήφανα κάνοντας μας και εμάς εθνικά υπερήφανους και έστειλε μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς, μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας.. Σκοπός του ήταν να συντελέσει στην ίδρυση μιας νοσοκομειακής πτέρυγας για μικρά παιδιά στη Νέα Υόρκη. Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Μάριος 200 μέτρα πριν τη βουνοκορυφή χρειάστηκε να κατεβεί στο αρχικό σημείο ανάβασης προκειμένου να μεταφέρει ένα μέλος της αποστολής του το οποίο υπέφερε από πνευμονικό οίδημα

Ο Μάριος διακατέχεται από βαθύτατα συναισθήματα ανθρωπιάς, ευαισθησίας προς τα παιδιά, γενναιοψυχίας και προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
Αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 22/03/2014 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Τέτοιοι Ελληνάρες είναι η ελπίδα της πατρίδας μας και πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τους νέους μας.
Το Μάριο Κάρδαρη βράβευσαν στην εκδήλωση οι σύλλογοι: " Πύργος 'Ολοι μαζί" , "Σύλλογος Οικιστών ΄Σπιάτζας ", " Σύλλογος Κακοταρίου (πλησίον Πανόπούλο) " ," Σύλλογος Αρβανιτίου" & τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών "Νατάσσα Κωνσταντοπούλου".

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κακοταρίου.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και Χάρης Μιχαλακόπουλος και Αρχ. Ολυμπίας Πάνος Σκαρτσιάρης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Η Ελλάδα του Μάριου

Ο Μάριος στην συγκλονιστική του ομιλία, αφού ευχαρίστησε τους γονείς του και τη γιαγιά του, μίλησε για την ανθρωπιά που κάποτε έχασε, αλλά… μια ζωγραφιά από τα χέρια ενός 11χρονου κοριτσιού τον βοήθησε να την ξαναβρεί. Εξήγησε τι σημαίνει γι’ αυτόν η σημαία που σήκωσε σε υψόμετρο 6.962 μέτρων: «Ελλάδα σημαίνει πίστη και αλληλεγγύη, μαχητική καρδιά, ανδρεία. Ίσως ήρθε η στιγμή να πούμε το δικό μας «Ελευθερία ή Θάνατος», το δικό μας «Μολών Λαβέ». Ας σταματήσουμε να κατηγορούμε την Ελλάδα και ας ψάξουμε τις ευθύνες στους εαυτούς μας. Εμείς είμαστε το αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου