Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Όλοι μαζί» και για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η συνεργασία ανάμεσα στο κορυφαίο Πολιτιστικό γεγονός της Ηλείας, το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (σ.σ. και με το «αδελφάκι» του Camera Zizanio) και τον νεοσύστατο Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Πύργος: Όλοι μαζί» ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν οι δυο φορείς.

Μέλη του συλλόγου και ο εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Χρήστος Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσαν με ιδιαίτερη χαρά την συνεργασία τους…



Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο μικρό Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου της Περιφέρειας και κατά την διάρκεια της «επισημοποιήθηκε», μετά τις σχετικές συζητήσεις που είχαν προηγηθεί και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες,  η εθελοντική συμμετοχή των μελών του συλλόγου στην φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που –ως γνωστόν- ξεκινά στις 29 Νοεμβρίου (σ.σ. έναρξη του Camera Zizanio) και ολοκληρώνεται στις 13 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκριμένα, ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, μέλος της Συντονιστικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, δήλωσε πως… «είχαμε συνεργασία με τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου «Πύργος Όλοι μαζί» που έχουν διάθεση για δραστηριοποίηση στον τομέα του εθελοντισμού και του πολιτισμού. Μας ζήτησαν να συμβάλουν εθελοντικά στη διοργάνωση του φεστιβάλ και των παράλληλων εκδηλώσεων του. Είχαμε μια αναλυτική συνεργασία για τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη του συλλόγου μπορούν, και πρακτικά και ενεργά, να βοηθήσουν σε αυτό και καταλήξαμε σε συγκεκριμένους τομείς στους οποίους ο σύλλογος θα μας βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στη διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ. Εκ μέρους του φεστιβάλ θέλω να εκφράσω τις  ευχαριστίες μου προς όλα τα μέλη του συλλόγου για αυτή την πρωτοβουλία και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους».

Με τη σειρά της, η πρόεδρος του συλλόγου «Πύργος: Όλοι μαζί» Ξένια Καπένη, τόνισε πως.. «θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κωνσταντόπουλο που δέχτηκε να συνεργαστούμε, γιατί είμαστε καινούργιος σύλλογος και έχουμε σχετική εμπειρία συνεργασιών σε πολιτιστικά γεγονότα. Μέσα στο μήνα που διανύουμε γεννήθηκε  ένας καινούργιος σύλλογος που από δυο τρία μέλη στην αρχή, γίναμε περισσότεροι και διαρκώς αυξανόμαστε, με την φιλοσοφία μας να έχει να κάνει με τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Και είναι πολλοί αυτοί. Δεν ξέρω που πραγματικά βαδίζουμε σαν λαός, αλλά ακούω ότι έχουν μεγάλη πέραση τα δάκρυα και οι υποκριτικοί αναστεναγμοί. Όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Φοβάται ο άλλος να χαμογελάσει, το γέλιο δεν βγαίνει πλέον. Είμαστε όλοι σκυφτοί και συλλογισμένοι και περιμένουμε να γίνει κάτι… αυτό το κάτι το κάνουμε εμείς, οι λίγοι, και μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι σαν μέλη του συλλόγου και σαν φίλοι. Να πάμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη… Ζητούμε χορηγούς και στέγη, οποιαδήποτε βοήθεια. Όρεξη και κουράγιο έχουμε, χαμόγελο έχουμε, και ζητάμε απ’ όλους συμπαράσταση στον αγώνα που αρχίζουμε γιατί όπως λέει και κάποιος άσημος… “μας ξεπουλήσανε όλους στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμι”».


Τέλος το μέλος του συλλόγου, Αθηνά Κόντου, αφού εξέφρασε την άποψη ότι ο σύλλογος θα έχει δράση κοινωνική και πολιτιστική, με αλληλεγγύη, γνωστοποίησε το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που έχει ως εξής: πρόεδρος η Ξένια Καπένη, αντιπρόεδρος η Κορίνα Ζαβέα, γραμματέας η Αγγελική Τσουκαλά, ταμίας η Λόπη Νικολοπούλου και μέλη η Γεωργία Παναγιωτοπούλου, η Ανθούλα Μαρίνου και η Σούλα Αρβανίτη.

πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου